Bandet

 

..och dess medlemmar: 

 

Hasse Karlsson, sång

Klassiskt skolad gitarrist med en förkärlek till jazz och blues. Startade Flying Home, Trollhättans äldsta bluesband 1994. Inspiratörer bland gitarrister  är bland andra Charlie Christian och Barney Kessel. Hasse är som sångare bluesbaserad, tänk Nat King Cole och Jimmy Rushing, så hamnar ni rätt. 

Jan Jurland, kornett & bandledare

Jan spelar gärna och ofta. Startade Jazz Preachers på tidigt 2000-tal och MoreThan Jazz Quartet i början på 2010-talet. Gillar det mesta inom jazz när den är välspelad. Favoriterna är Miles Davis, Chet Baker och Clifford Brown. Jan är minst sagt litet stolt över sin Conn Constellation kornett från tidigt 60-tal. 

Bo Nyberg, tenorsax, altsax och sopransax

Bo Nyberg har liksom Jan sina rötter i den skånska huvudstaden och började spela sax för bl a Helge Albin. Musikintresset kom hemifrån, båda föräldrarna var amatörmusiker och hans far spelade själv sax och fiol i egna band. Han spelade i olika skolband under 60-talet och sakta men säkert spelade han sig genom jazzens olika stilar. På 1970-talet blev det klassiska flöjtstudier i Sverige, Danmark, och Italien. Bo har spelat i flera kammarensembler och koncerterat främst i Sverige och Danmark. Han har också spelat mycket nutida musik i TV, radio och på CD och fått soloverk skrivna för sig. Aktiv i Göteborgs jazz och musikliv. 

 

L O Persson, piano

L O började spela piano i 11-års åldern och fick genom sina äldre bröder snabbt upp ögonen (läs öronen) för jazz. Han har spelat i många band genom åren och är numera även pianist i Gothenburg Swing Society och The Board Band. Han beundrar alla de stora namnen inom pianojazzen men återkommer gärna till rötterna, dvs Teddy Wilson och Art Tatum. 

Bernt Algelius, bas

Bernt, med smeknamnet Agge, har spelat med i många jazzband och med de flesta jazzmusiker sedan 50-talet. Under senare år har han bland annat spelat med i Jazz Preachers, som vann den riksomfattande jazztävlingen 2004. Numera spelar han med i Tina Rahm kvintett samt The Board Band. Hans favoritbasist är Mats Vinding.   

Lasse Stoltz, trummor

Lasse, som bor på Hälsö i Öckerö Kommun, har sedan början på 70-talet deltagit i det rika musikliv, som finns på Öckeröarna, såväl i Öckerö Storband som i mindre konstellationer. Under åren har Lasse även spelat med flera band i Göteborg. Han är sedan >25 år tillbaka i tiden trummis i Frölunda Storband, spelar litet äldre jazz i Sôr Ossbonns samt medverkar i underhållningsorkestern The Entertainmen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Fler bilder kommer på bandmedlemmarna samt kortfattad beskrivning)