Gigs & News

Genomförda gig, en eller flera gånger:

Kville Saluhall

Varbergs Jazzförening

Aktiva Seniorer Lundby

Onsala Jazzförening

Frölunda Kulturhus

Ångfartyget Marieholm

Villa BelParc

Musik KoM Bar

Partille Församlingshem

Stenungsunds Jazzförening

Frölunda Kulturhus

Reningsborg

Positivparken (vid Frölunda Kulturhus)

Kulturkalaset

Trollhättans Jazzförening

Verket

Nyheter och recensioner:

15 november 2019 Verket

Att få spela i denna gamla byggnad i centrala Göteborg (https://sv.wikipedia.org/wiki/Mariag%C3%A5rden,_G%C3%B6teborg) var en upplevelse utöver det vanliga. Lapp på dörren/utsålt blev det och publiken var härlig. Tack Fredrik med personal för fint omhändertagande.

Kommentarer på Facebook av

Bert Slättung

'Det var änna knôkat idag på Verket (som jag fortfarande kallar Dispensären) på L:a Stampgatan, när Gothenburg City 6 spelade mycket njutbar jazz från 1920- till 50-talet. Bandet lät välrepeterat och avspänt, Hasse Karlsson sjöng kraftfullt och personligt. Man bugar sig! ' 

..........och Göran Palmgren

'Ja det var verkligen en fin spelning med väl valda låtar "ackompanjerade" av fina musikhistoriska bilder på vita duken. Lite av succé vad jag förstår men tyvärr fick dock ca 25 personer vända om i dörren'

12 oktober 2019 Trollhättans Jazzförening

Hemstad för 2 av bandets medlemmar. Trevligt för bandet att få komma dit. En mycket positiv och trevlig publik. Fint mottagande av arrangören.

6 augusti 2019 Kulturkalaset, Kungstorget

Ett gig mitt på dagen och mitt i stan. Inte så vanligt. Vi spelade på stora scenen en tisdag vid lunch. Litet annorludna men roligt.

2 juni 2019 Positivparken, vid Frölunda Kulturhus

En liten oas nära Frölundas köpcentrum och bebyggelse. Denna gång spelade vi utomhus i fint väder.

17 april 2019 Stenungssunds Jazzförening

Hedrande att få komma till denna välrenommerade jazzklubb. Alltid fint bemötande och jättefin mixning av ljud. Även här hade vi bildspel med kommentarer.

27 mars 2019 Reningsborg, V Frölunda

Härligt ställe med mycket ideel arbetskraft. Fullsatt tror jag det var. Reningsborg tar gärna emot kläder, möbler etc för försäljning. Varje lördag är det försäljning. Alla intäkter går till välgörande ändamål.

18 november 2018 Frölunda Kulturhus

En välbesökt konsert en mörk oktober söndag. Den lystes upp av bandet, dess varierande repertoar kombinerat med ett bildspel och intressanta kommentarer till varje låt.

2018 Musik KoM Bar

Recension i Jazzbladet 3/2018 skriven av Kim Altsund

'Tidlös jazz och blues på KOM

Coleman Hawkins spelade en gång ett societets-gig på 1950-talet. Kvinnan, som arrangerade tillställningen, talade med Hawkins: ”Vad trevligt ni spelar! Ni måste ha varit musiker ganska länge!” När jag kom in på musikpuben KOM den 27 september, erinrade jag mig denna historia. Musikerna i Gothenburg City 6 samlade sig före spelningen. Detta är musiker som varit med ett tag: Jan Jurland kornett, Lars Olof Persson klaviatur, Bernt Agelius elbas, Lasse Stoltz trummor plus ”ungtupparna” Bo Nyberg alt- och tenorsax och Hasse Karlsson sång.

Den här gruppen passar fint på mysiga KOM med nära till åhörarna – som borde varit fler. Tidlös, varierad, blåtonig och svängig är passande adjektiv på musiken. Gruppen är relativt ny men man märker genast hur fint och avslappnat man fungerar tillsammans. Jurlands kornett, på lämpliga ställen sordinerad, klingar vackert och Nybergs saxspel varierar från Bechet över Lester till Rollins.

Hasse Karlssons sång en verklig tillgång – han satsar och fraserar friskt både i standards och blues. Jimmy Rushing, Siljabloo, Jon Hendricks, Louis Prima är röster man kommer att tänka på.

Låtvalet är stimulerande och omväxlande! T-bone Walkers ”Glamour Girl”, Nat Adderleys ”Jive Samba”, Mortons ”Buddy Bolden´s Blues”, Monks ”Straight No Chaser”, Timmons ”Moanin´”, Golsons ”Blues After Dark”, Carmichaels ”Georgia On My Mind” med flera. Sällan hörda ”Am I Blue” från 1929, Richard M Jones klassiska 8-taktare ”Trouble In Mind” med sång och orgelsound och Bechets ”Petite Fleur” med Nybergs altsax är bara några höjdpunkter.

Gothenburg City 6 spelar på KOM även 25/10 och 22/11. Besök rekommenderas!'

Ett riktigt jazz och blues ställe. Vår bästa konsert hittills...och det dansades! Vi återkommer till Musik KoM Bar den 22 november. Rubriken blir 

Jazz 'n Blues Corner

 

 

 

 

3 juli 2018 Villa Belparc, Slottsskogen

En härlig spelning denna underbara sommar och i denna fina miljö. Vi fick många uppskattningar av publiken: Har ni bara funnits i ett år? En härlig och omväxlande repertoar! Ni är ju ett jättebra band! Var spelar ni nästa gång?

22 februari 2018 Marieholm

Trevlig miljö....på ett fartyg mitt i Göteborgs centrum i arrangemang av Classic Jazz Göteborg. Vi hade det trevligt och vi tror publiken hade det. Buena Sera går ju dessutom alltid hem som slutlåt!!

18 februari 2018 Frölunda Kulturhus

Tack vad trevligt det var och kul och varierat låtval! (Kommentar från Tomas Modig på Kulturhuset) 

3 februari 2018 Jazz i Onsala

Vi gjorde bra ifrån oss! Arrangören var nöjd och publiken uppskattade vår repertoar.... och dansade gjorde man. Buena Sera är vårt paradnummer på slutet...kanske inte jazz på riktigt men högtryckk blir det hos publiken. Ett härligt ställe att spela på!

26 januari 2018, Aktiva Seniorer i Lundby

Hjärtligt tack för att vi fick komma och spela för er. Vi tror det var en lyckad tillställning och vi kommer gärna tillbaka.

27 januari 2018 Jazz'n Food Kville Saluhall

En lyckad premiär för 2018 på Kville Saluhall. Fullsatt. En kommentar från en i publiken: 'Det var en toppen spelning . Det syntes på publiken, inte en stol ledig, flera människor stod och lyssnade . Bra'.

12 december 2017 Jazz Corner Varberg

Om vi får säga det själv: Succé blev det på jazzklubben Jazz Corner i Varberg. Rekordstor publik och extranummer blev det. 

Ett mail från klubbens ordförande Christer Werner:

'Tack själv för en trevlig och lyckad kväll. God Jul och önska dina medmusikanter detsamma.'

28 oktober 2017 Kville Saluhall

Hemsidan för Föreningen Göteborg Classic Jazz

'Lyckad premiär för Gothenburg City Six i Kville Saluhall. Ett välkommet inslag i Göteborgs jazzvärld! Gothenburg City Six framförde gamla fina låtar från 20 till 50-talet på ett välarrangerat och svängigt sätt. Välkomna i Göteborgs Jazzvärld och Göteborg Classic Jazz'

Facebook Bert Slättung

'Den ganska nystartade orkestern Gothenburg City Six premiärspelade idag i Kville saluhall inför en stor och entusiastisk publik. Det bjöds på välspelad, fint arrangerad kammarjazz från 1900-talets fem första decennier, och Hasse Karlsson från Trollhättan sjöng välkända låtar med feeling. Detta är ett välkommet tillskott till utbudet av jazzband i Göteborg'